Volgens adviesbureau Mercer zijn vergelijkingssites wel objectief, maar niet volledig in de informatie die zij aan bezoekers geven over zorgverzekeringen. Het onvolledige beeld ontstaat met name door de suggestie dat een hoger eigen risico voordeliger is en het achterwege laten van collectiviteitskortingen.

Het is riskant om te stellen dat een hoger risico voordeliger is, vindt business leader Health & Benefits Raymond Brood: “Vergelijkingssites gaan ervan uit dat een individu kan inschatten of hij al dan niet ziek wordt of door een ongeval zorg nodig heeft.” Is dat wel het geval, dan is de verzekerde juist duurder uit. Daarnaast leidt een hoog eigen risico tot uitstel van doktersbezoek, denkt Brood. “Dat kan leiden tot zwaardere en duurdere ingrepen en tot extra verzuim voor de werkgever.’

Verder worden specifieke werkgeverscollectiviteiten niet weergegeven door vergelijkingssites. “Op een aantal vergelijkingssites staan wel (pseudo)collectiviteiten vermeld, maar deze zijn door de vergelijkingssite zelf opgezet”, aldus Brood, die erop wijst dat het kabinet dergelijke gelegenheidscollectiviteiten wil verbieden. “Het is moeilijk te realiseren om elke collectiviteit weer te geven voor ieder gezin apart, maar zij mogen dan niet claimen dat zij de beste en de goedkoopste kunnen vinden voor ieder gezin apart.”

Bron: AM Web

Er is een reactie geplaatst

  1. Autoverzekering Vergelijken

    Vroeg me al af hoe dat zat! :)..Had dat alleen niet verwacht hoor..Zal binnenkort even m’n verzekeraar contacten :)!

Plaats een reactie